15 nov 2019 - Ministerul de Justiţie

Ministrul Justitiei din Hong Kong, tarat pe jos de protestatari. Autoritatile britanice investigheaza. Pana acum, nimeni nu a fost arestat

Autorităţile britanice au demarat vineri o investigaţie, după ce un oficial din Guvernul de la Hong Kong a fost atacat în timpul unei vizite pe care o efectua la Londra, informează site-ul agenţiei Reuters.

Teresa Cheng, ministrul Justitiei din Hong Kong, a fost atacata joi de un grup de protestatari.

O filmare postata pe retelele de socializare arata cum ministrul cade, in timp ce protestatarii antiguvernamentali o urmaresc. Guvernul de la Hong Kong spune ca ministrul a fost ,,serios ranit". Intre timp, protestatarii antiguvernamentali spun ca lucrurile se exagereaza voit.

"In momentul de fata are loc o investigatie pentru a stabili circumstantele. Pana la ora actuala nu a avut loc nicio arestare", a informat politia intr-un comunicat.

Protestele in Hong Kong, care deseori au fost marcate de incidente violente intre demonstranti si fortele de ordine, au izbucnit in urma cu sase luni, ca reactie la controversatul proiect de lege ce ar fi facilitat extradarile spre China continentala. Manifestantii contesta politicile Guvernului local pro-Beijing, condus de Carrie Lam.

Sursa : www.mediafax.ro