16 nov 2022 - Ministerul de Justiţie

Ministrul Justitiei, cerere de incuviintare a perchezitiei informatice pentru Daniel Tudorache

Ministrul Justiţiei Cătălin Predoiu a transmis conducerii Camerei Deputaţilor o solicitare de încuviinţare a percheziţiei informatice în cazul fostului primar al Sectorului 1, Daniel Tudorache, în prezent deputat PSD.

Predoiu cere, in scrisoarea transmisa conducerii Camerei Deputatilor, incuviintarea perchezitiei in cazul deputatului Daniel Tudorache.

,,Prezenta cerere este formulata ca urmare a cererii transmise ministrului Justitiei de catre procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ), in dosarul nr. 161/P/2020 al Directiei Nationale Anticoruptie", se arata in solicitarea lui Catalin Predoiu.

Solicitarea a fost trimisa la Comisia juridica, cu termen pentru raport vineri, 18 noiembrie, ora 17.00. Dezbaterile si votul vor avea loc luni, ora 15.00.

Procurorul sef al DNA, Crin Bologa a initiat procedura necesara in vederea incuviintarii, de catre Camera Deputatilor, a unei perchezitii informatice in dosarul penal privind pe Daniel Tudorache, in prezent deputat in Parlamentul Romaniei.

Potrivit DNA, fostul primar al Sectorului 1 este suspect pentru savarsirea infractiunii de complicitate la abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, cu consecinte deosebit de grave.

Unul dintre motivele perchezitiei cerute de procurori este un dosar deschis de DNA in care se face urmarirea penala a 56 de suspecti pentru achizitii supraevaluate in pandemia COVID. In acest dosar, s-a dispus urmarirea penala a lui Daniel Tudorache, la data faptelor primar al Sectorului 1 Bucuresti, care este acuzat de complicitate la abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, cu consecinte deosebit de grave.

Sursa : www.mediafax.ro