16 iul 2019 - Ministerul de Justiţie

Ministrul Justitiei: Am trimis solicitari sectiilor si asociatiilor pentru puncte de vedere pe raportul GRECO

Ministrul Justiţiei, Ana Birchall, a anunţat, marţi, că a solicitat puncte de vedere de la secţiile pentru procurori şi judecători din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), dar şi de la asociaţiile de magistraţi pe rapoartele GRECO la adresa României recent publicate.

"Ieri am solicitat si sectiei de judecatori, voi solicita si astazi si am transmis solicitari catre toate asociatiile profesionale si celor care au un cuvant de spus in buna functionare a justitiei sa ne dea un punct de vedere pe continutul rapoartelor GRECO", a declarat Ana Birchall, la sediul CSM.

Grupul Statelor contra Coruptiei (GRECO) a transmis ca Romania a inregistrat progrese insuficiente in combaterea coruptiei exprimand preocupare privind reformele din sistemul judiciar, in special asupra refuzului Bucurestiului de a desfiinta Sectia speciala de investigare a magistratilor.

Presedintele Klaus Iohannis a solicitat, saptamana trecuta, ca Guvernul sa vina cu o initiativa legislativa pentru a corecta ,,aomalia"care este Sectia de investigare a infractiunilor din justitie (SIIJ), precum si alte neregularitati din domeniu, urmand ca dezbaterea sa aiba loc in Parlament. Totodata, Iohannis de declarat ca Executivul PSD-ALDE a primit un nou cartonas rosu din partea forurilor europene, legat de justitie, prin rapoartele GRECO, si spune ca in ciuda recomandarilor, Guvernul continua sa emita ordonante in domenii importante.

Sursa : www.mediafax.ro