14 iun 2018 - Ministerul de Justiţie

Ministrul Justitiei admite ca exista o tentatie a Puterii de a se extinde

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, referitor la echilibrul puterilor în stat, că există "o tentaţie" a fiecăreia de "a se extinde", drept dovadă stau conflictele de natură constituţională cu care a fost sesizată Curtea Constituţională.

"Este o problema foarte importanta care trebuie dezbatuta si pregatita in prealabil. Astazi (joi -n.r.) s-a suplimentat ordinea de zi, fara sa fi primit materialele in prealabil pe baza carora sa ne putem exprima. Eu am opinat ca sunt, cele doua probleme, cele mai importante de pe ordinea de zi, dar adaugate pe lista suplimentara si ele trebuiesc analizate, dezbatute riguros, cu argumente, contra - argumente. Problema este una de fond. Este pana la urma o problema de delimitare a puterilor statului, trebuie sa vedem si intr-o parte si in alta, daca discutam de echilibrul celor trei puteri, sa nu discutam numai dintr-o anumita perspectiva. Sa discutam daca nu cumva din fiecare, si asta e o realitate, exista o tentatie a Puterii, indiscutabila, o tentatie a Puterii de a se extinde. Uitati-va la conflictele juridice de natura constitutionala cu care a fost sesizata Curtea. De fiecare data, o putere a sesizat, a reclamat, ca cealalta putere, celelalte oputeri a intrat/au intrat in zona ei de competenta", a declarat Tudorel Toader, fiind intrebat daca este ingrijorat de declaratiile unor politicieni.

Ministrul Justitiei a anuntat ca este nevoie de o discutie riguroasa, aplicata la nivelul Consiliului Superior al Magistraturii pe aceasta tema.

"Prin urmare, am propus CSM-ului, ma bucur ca s-a votat si s-a aprobat, ca sa se distzribuie materialele, cum este necesar, ca sa avem un timp de reflectie, un timp in care sa notam si sa venim cu contra-argumente. Am primit deja materialele, ma astept ca intr-un termen relativ scurt, sa se convoace o sedinta de CSM, sa discutam riguros , aplicat, daca si cine a gresit", a completat ministrul.

Sursa : www.mediafax.ro