07 nov 2022 - Ministerul de Justiţie

Ministerul Justitiei sprijina Republica Moldova in lupta impotriva coruptiei

Ministerul Justiţiei sprijină eforturile Republicii Moldova pe calea consolidării legalităţii şi protejării fondurilor publice, elemente esenţiale ale integrării în Uniunea Europeană, arată reprezentanţii ministerului într-un comunicat.

Conform acestuia, secretarul de stat George Catalin Serban a participat luni, la Chisinau, la lucrarile Grupului de lucru anticoruptie al Platformei de sprijin pentru Republica Moldova.

In cadrul lucrarilor, co-prezidate de secretarul de stat din Ministerul roman al Justitiei si de Ambasadorul Marii Britanii la Chisinau, Excelenta Sa Steven Fisher, au fost analizate nevoile urgente ale autoritatilor din Republica Moldova care conduc lupta impotriva coruptiei si au fost identificate solutii de asistenta care sa corespunda acestor nevoi.

,,Cunoastem prioritatile autoritatilor de la Chisinau si vedem ca inainteaza pe calea consolidarii legalitatii in societatea moldava si a protejarii fondurilor publice, elemente esentiale ale integrarii in Uniunea Europeana. Ministerul Justitiei este pregatit sa sprijine pe deplin eforturile autoritatilor de la Chisinau in lupta impotriva coruptiei, inclusiv prin mecanisme de preventie, si in promovarea standardelor de integritate. Suntem preocupati de cresterea eficientei lucrarilor acestui format de lucru si contam pe sprijinul partenerilor nostri strategici - UK, UE si SUA, al Ambasadei Romaniei la Chisinau si al Ministerului roman al Afacerilor Externe, cu care am stabilit relatii excelente de cooperare in beneficiul Republicii Moldova si al cetatenilor sai", a declarat secretarul de stat din Ministerul roman al Justitiei, George Catalin Serban.

Concluziile grupului de lucru vor fi prezentate la cea de-a treia conferinta a Platformei de Sprijin pentru Moldova, care va avea loc la Paris, in data de 21 noiembrie 2022.

In data de 5 aprilie 2022, Germania, Franta si Romania au co-organizat, la Berlin, Conferinta internationala de sprijin pentru Republica Moldova, la care au participat 47 de state, organizatii internationale si institutii financiare. La finalul lucrarilor, s-a decis organizarea la Chisinau a unui Grup de lucru pe problematica anticoruptiei, condus de Guvernul Republicii Moldova si coordonat de Ambasadele Romaniei si Regatului Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord din aceasta tara. Acesta actioneaza ca o platforma pentru definirea domeniilor prioritare, mobilizarea resurselor internationale, asigurarea coordonarii activitatii in conformitate cu obiectivele stabilite si monitorizeaza progresele inregistrate.

Sursa : www.mediafax.ro