09 iul 2019 - Ministerul de Justiţie

Ministerul Justitiei publica, marti, rapoartele GRECO, in limbile romana si engleza

Ministerul Justiţiei a anunţat că va publica, marţi, la ora 11.00, rapoartele GRECO, atât pe site-ul instituţiei, cât şi pe pagina GRECO. Astfel, documentele vor fi postate în limbile română şi engleză.

"Ministrul Justitiei, Ana Birchall, a comunicat oficial Secretariatului Executiv al Grupului Statelor impotriva Coruptiei (GRECO) decizia Guvernului Romaniei de a autoriza publicarea celor doua rapoarte privind Romania: "Raportul de follow-up la Raportul ad-hoc privind Romania" si "Raportul interimar de conformitate din cadrul rundei a patra de evaluare privind Romania". Urmare a propunerii GRECO, s-a convenit publicarea rapoartelor sus-mentionate in data de 9 iulie 2019, la ora 11:00 (ora Romaniei)", potrivit unui comunicat al Ministerului Justitiei.

Rapoartele vor fi publicate simultan, in limba romana si in limba engleza, pe paginile web ale Ministerului Justitiei (), respectiv GRECO (greco">www.coe.int/greco).

Guvernul a avizat publicarea raportului GRECO.

Perceptia publica privind un nivel redus al coruptie in anumite tari ar putea fi inselatoare, arata GRECO intr-un raport publicat pe 25 iunie, care face referire si la seria de recomandari adresate unor tari precum Romania si Polonia.

In raportul sau anual, GRECO analizeaza masurile pe care le-au luat cele 49 de state membre impotriva coruptiei in 2018, in special in privinta parlamentarilor, judecatorilor si procurorilor.

In cazul Romaniei, raportul GRECO noteaza ca a fost facuta o serie de recomandari privind reformele justitiei.

Sursa : www.mediafax.ro