21 mar 2019 - Ministerul de Justiţie

Ministerul Justitiei a retras cererea de extradare emisa pe numele lui Sebastian Ghita. Tudorel Toader: A disparut temeiul juridic

Ministerul Justiţiei a retras cererea de extrădare emisă pe numele fostului deputat Sebastian Ghiţă, a confirmat, pentru MEDIAFAX, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader. Decizia vine după ce instanţa din Ploieşti a anulat mandatul de arestare preventivă pentru Ghiţă.

,,In conditiile in care instanta de judecata a anulat mandatul de arestare, a disparut si temeiul juridic pentru cererea de extradare", a precizat, pentru MEDIAFAX, ministrul Justitiei, Tudorel Toader.

Decizia vine dupa ce Curtea de Apel Ploiesti a admis, la inceputul lunii martie, contestatia depusa de fostul deputat Sebastian Ghita si a dispus revocarea arestarii preventive in lipsa in dosarul privind contractele de prestare de servicii IT.

Decizia Curtii de Apel Ploiesti este definitiva.

Acesta a fost ultimul dosar in care era dispusa arestarea preventiva a lui Sebastian Ghita.

,,Am solicitat revocarea mandatului de arestare pentru ca avocatii mei au reusit sa obtina noi probe si noi dovezi ca acest ultim dosar in care mai am mandat de arestare s-a bazat pe probe falsificate. Am dovada clara ca procurorii de la Ploiesti, Onea si Negulescu, au presat si in acest dosar - cinci am avut - in fiecare dintre ele, tone, zeci de declaratii au fost obtinute prin falsuri sau prin folosirea unor martori care sa dea declaratii sub presiune", a declarat Sebastian Ghita la acel moment.

In prezent, Ghita se afla in Serbia.

Decizia de arestare preventiva in lipsa fusese luata in 15 martie 2017 de Tribunalului Prahova si devenise definitiva prin incheierea din 3 aprilie 2017 a Curtii de Apel Ploiesti.

Sursa : www.mediafax.ro