06 nov 2018 - Ministerul de Justiţie

Iohannis il infrunta pe ministrul Justitiei si anunta ca nu va da un raspuns imediat la cererea de revocare a lui Augustin Lazar: Infractorii incearca sa acapareze justitia

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi că abordarea ministrului Tudorel Toader este pe lângă lege şi în ceea ce priveşte propunerile şi legat de revocări şi că nu va lua o decizie cu privire la revocarea procurorului general până când judecătorii nu vor soluţiona plângerea depusă în instanţă.

"Am o opinie si o voi face cunoscuta la momentul potrivit, dar azi inca nu m-as referit la aceste spete, insa in ansamblu se contureaza un comportament sau o abordare a acestui ministru al Justitiei, abordare care este, as clasifica-o eu, pe langa lege in privinta propunerilor si de numire si de revocare. Intre timp nu mai am doar dubii, ma indrept usor-usor spre certitudine, dar cel putin in ce priveste revocarea procurorului general, un demers aiuritor al acestui ministru si cu corolarul la fel de aiuritor, cu povesti, manipulari publice si asa mai departe... Penibila faza, penibila faza!", a declarat Klaus Iohannis.

El a spus ca nu va lua o decizie cu privire la revocarea procurorului general pana cand judecatorii nu vor solutiona plangerea depusa in instanta.

"Suntem in situatia in care, momentan, s-a inceput un demers judiciar. Pot sa va spun de pe acum ca sa nu fie speculatii - pana cand judecatorii nu vor da un verdict final nu am de gand sa fac nimic in aceasta chestiune. Despre speta revocarii am mai vorbit. Procurorul general Lazar a facut si face o treaba buna. Mis e pare total gresita solicitarea de revocare, gresita din punct de vedere politic, iar din punct de vedere legal voi scrie ceva cand va fi situatia de asa natura. Clar, foarte clar ne aflam intr-o zona in care infractorii incearca sa acapareze Justitia si pe cine nu vor putea acapara sau unde vad ca nu au sanse vor sa-i indeparteze", a mai spus presedintele Iohannis.

Procedura de revocare a procurorului general Augustin Lazar a fost declansata de catre ministrul Tudorel Toader in 24 octombrie. Procurorul general, Augustin Lazar, a depus la Curtea de Apel Alba, o cerere de suspendare a procedurii de revocare din functie declansata de ministrul Justitiei, Tudorel Toader. Judecarea cererii de suspendare a procedurii de revocare din functie a fost stabilita pentru data de 20 noiembrie. Procurorul general a depus o plangere prealabila si la Ministerul Justitiei impotriva raportului.

Sursa : www.mediafax.ro