02 sep 2021 - Ministerul de Justiţie

Guvernul, gata sa cada! USR PLUS va sustine o motiune de cenzura impotriva lui Florin Citu / Premierul l-a remaniat pe ministrul Justitiei, Stelian Ion

UPDATE Reactia lui Vlad Voiculescu, fost ministru al Sanatatii, la criza din coalitie

"USRPLUS va sustine o motiune de cenzura impotriva Premierului Florin Citu. USR PLUS anunta ca isi retrage sprijinul politic pentru premierul Citu, care a aruncat tara in criza politica. USR PLUS nu a girat si nu va gira niciodata jaful din bani publici, in nicio formula de guvernare. Cerem Coalitiei sa ia act de lipsa unei majoritati care sa sustina Cabinetul Citu si solicitam declansarea de urgenta a negocierilor in Coalitie pentru desemnarea unui nou premier care sa formeze un nou guvern. In situatia in care discutiile din Coalitie vor esua in propunerea unui nou premier, USR PLUS va sustine o motiune de cenzura impotriva Guvernului Citu. Ministrul Stelian Ion este propunerea USR PLUS pentru viitorul guvern si are tot sprijinul nostru pentru continuarea reformei din justitie, inclusiv desfiintarea SIIJ si numirile procurorilor-sefi, procese intrerupte de iresponsabilitatea premierului Citu. Biroul National a decis convocarea Comitetului Politic in data de 11 septembrie", a scris Voiculescu, pe Facebook, dupa miezul noptii.

UPDATEUSR PLUS va sustine o motiune de cenzura impotriva lui Florin Citu

USR PLUS anunta ca isi retrage sprijinul politic pentru premierul Citu.

"Cerem Coalitiei sa ia act de lipsa unei majoritati care sa sustina Cabinetul Citu si solicitam declansarea de urgenta a negocierilor in Coalitie pentru desemnarea unui nou premier care sa formeze un nou guvern. In situatia in care discutiile din Coalitie vor esua in propunerea unui nou premier, USR PLUS va sustine o motiune de cenzura impotriva Guvernului Citu", a anuntat Dacian Ciolos.

UPDATEAnunt USR PLUS: Vom cere demisia lui Florin Citu si vom cere PNL un nou premier

USR PLUS va cere joi demisia lui Florin Citu si ca PNL sa vina cu o noua propunere de premier, a delarat miercuri seara deputatul USR PLUS Ionut Mosteanu.

In cazul in care Citu nu va demisia, USR PLUS va vedea care ii sunt optiunile, a spus deputatul.

UPDATE Reactia lui Dan Barna la decizia luata de Florin Citu

"Florin Citu a aratat in aceasta seara ca nu poate conduce nimic. Cu atat mai putin un Guvern. Abuzul de putere, deciziile luate noaptea ca hotii nu sunt marca inregistrata a lui Liviu Dragnea. Iar Florin Citu a aratat ca e mai rau decat Dragnea. Si asta pentru ca insala cu cinism si rea vointa asteptarile unui electorat care a cerut altceva. Florin Citu trebuie sa plece", a scris Dan Bran pe Facebook

UPDATE 21:26Premierul Florin Citu l-a revocat miercuri seara pe ministrul Justitiei Stelian Ion, sustinand ca se opune reformelor

,,Acum cateva minute am trimis presedintelui Romaniei cererea de revocare din functia de Ministru de Justitie a domnului Stelian Ion. Nu voi accepta in Guvernul Romaniei ministri care sa se opuna modernizarii Romaniei. Stelian Ion este un ministru care nu a reusit sa se impuna in coalitie, nu a reusit sa isi duca la bun sfarsit proiectele. De exemplu: desfiintarea sectiei speciale care nici dupa opt luni de mandat nu a fost desfiintata", a declarat Florin Citu, care a spus ca va numi la Justitie un ministru interimar.

Premierul a spus ca a informat liderii coalitiei despre aceasta demitere.

UPDATE 21:10Sedinta de Guvern convocata pentru aceasta seara, care a stat la baza tensionarii relatiilor dintre PNL si USRPLUS s-a incheiat in jurul orei 21:00, avand, dupa toate aparentele, o durata de numai cateva minute.

In sedinta a fost cvorum, dar nu s-au luat decizii, a fost amanata, a declarat ministrul Educatiei Sorin Cimpeanu, la Digi24.

UPDATE 18:30 Sedinta se va tine la ora 19:00 fara prezenta ministrilor USR PLUS

Sedinta de Guvern va avea loc potrivit programului anuntat", au transmis reprezentantii Executivului.

Sedinta a fost suspendata miercuri la pranz. Conform unor surse din Guvern, motivul suspendarii il reprezinta intentia premierului Florin Citu de a introduce pe ordinea de zi suplimentara aprobarea programului ,,Anghel Saligny", in valoare de 50 de miliarde de lei.

USR PLUS boicoteaza sedinta de GUVERN

Am decis sa nu participam in aceasta seara la sedinta de Guvern de la ora 19.00 si sa convocam maine dimineata la ora 10.00 o sedinta a coalitiei", a declarat Dan Barna.

Conform acestuia, programul ,,Anghel Saligny" trebuie aprobat in coalitie.

,,Aceasta coalitie conduce Guvernul si are o majoritate in Parlament pentru a face politici publice. PNDL 3 nu este un porgram egal cu steagul judetul Covasna, celalalt subiect de pe lista suplimentara de sedinta de astazi. Un program in care vorbim de 50 de miliarde din avutia Romaniei amanetata pentru un numar de ani in fata este un program care are nevoie de un acord politic in cadrul coalitei", a mai spus Barna.

Dacian Ciolos a anuntat ca daca sedinta de Guvern de miercuri va avea loc fara ministrii USRPLUS va fi convocata o sedinta a Biroului National al formatiunii.

,,Vom avea o sedinta a Biroului National daca premierul decide sa tina sedinta de Guvern fara ministrii USRPLUS. Asta inseamna ca tine o sedinta de Guvern cu participarea a doua partide din coalitie, pentru ca acest Guvern e format din trei partide, nu e un Guvern pe persoana fizica. Daca o face, noi vom avea o sedinta a Biroului National in aceasta seara, in care vom decide care e mandatul cu care mergem maine la coalitie", a adaugat Ciolos.

Ce esteprogramul ,,Anghel Saligny"

Miza scandalului din coalitie o reprezinta fonduri de 50 de miliarde de lei pe care pemierul Citu vrea sa le aloca primarilor pentru dezvoltare locala.Noul program de investitii, care se va derula dupa modelul PNDL, va acorda finantari pentru proiecte de infrastructura rutiera, de apa si canal si de extindere a retelelor de gaz.

Proiectul ar urma sa se intinda pe 7 ani.

Forma actuala este sutinuta de Citu, dar este considerata un viitor esec de USR PLUS

,, In forma sustinuta de premierul Citu, PNDL 3 este insa o hotie. Este programul becurilor de 1.800 de euro si a toaletelor din Teleorman de 80.000 de euro. Programul celor 44,5 miliarde de lei scursi in buzunarele baronilor. Dezvoltarea Romaniei nu se poate face cu programele de imbogatit baronii locali, mostenite de la Liviu Dragnea. Dezvoltarea Romaniei se va face cu PNRR, un program de tara de 30 miliarde de euro de care vor beneficia toate localitatile, toti primarii, indiferent de culoarea politica", a descris deputatul USR PLUS Bogdan Rodeanu planul.

CITESTE AICIA ajuns sau nu proiectul ,,Anghel Saligny" la minister? Contre intre premierul Citu si ministrul USR PLUS Stelian Ion

CITESTE AICICoalitia in plin SCANDAL. Dan Barna: "Nu va jucati cu USR PLUS" / ,,Pentru noi toate optiunile sunt pe masa"

Sursa : www.mediafax.ro