18 ian 2022 - Ministerul de Justiţie

Germania va ridica interdictia practicarii avortului. Ministrul justitiei face precizari

Ministrul german al Justitiei, Marco Buschmann, a facut un anunt mult asteptat: guvernul de coalitie urmeaza sa ridice interdictia tarii privind practicarea avorturilor. Ministerul Justitiei a inaintat luni un proiect de lege, care doreste sa puna capat a ceea ce Buschmann a numit o situatie ,,insustenabila" privind drepturile reproductive ale femeilor.

In Germania, interzicerea avortului este mentionata intr-o sectiunea speciala din codul penal: paragraful 219a. Potrivit acelei sectiuni, daca medicii isi ofera serviciile pentru a provoca o intrerupere de sarcina, pot fi acuzati penal.

Acum, noul guvern german face un pas mai aproape de respectarea promisiunilor: abrogarea acelei sectiuni si redarea femeilor libertatea de a putea alege, .

Proiectul de lege prevede ca medicii sa poata sprijini femeile in aceasta situatie dificila fara teama de a fi urmariti penal, intrucat paragraful respectiv atenteaza la dreptului femeii la autodeterminare sexuala, produce incertitudine juridica pentru specialisti si nu este necesar pentru protectia vietii nenascute.

Sursa : www.mediafax.ro