03 iun 2022 - Ministerul de Justiţie

Fostul ministru al Justitiei: legile securitatii nationale sunt o nebunie

Proiectul privind noile legi nu a fost prezentat public insa se vorbeste despre o crestere a puterilor serviciilor secrete.

,,Sunt ingrediente ale unui posibil dezastru al democratiei romanesti. Daca aceste proiecte au fost lucrate in creuzetele serviciilor secrete si nu in cabinetele politicienilor, cred ca normal ar fi fost totusi ca ele sa fie prezentate public, macar catre toate partidele parlamentare (...). Daca vrem ca in Romania, toate firmele private, cetatenii, civilii sa fie obligati sa colaboreze, sa-i transformam pe toti in colaboratori ai serviciilor secrete, asta mi se pare o nebunie, pur si simplu", a declarat Stelian Ion.

Fostul ministru a anuntat ca USR va propune in Parlament intarirea controlului civil asupra serviciilor secrete.

,,Daca impanzim toata Romania si punem Romania la cheremul serviciilor secrete, o sa ajungem intr-un soi de dictatura securista, ca sa-i zic asa pe nume, direct (...). Vom pune accentul, in momentul in care se vor discuta aceste legi in Parlament si sper sa fie transmise totusi catre toate partidele si sa fie date publicitatii aceste rapoarte, vom propune din partea USR un pachet de masuri care sa vina sa intareasca controlul civil asupra acestor servicii secrete", a precizat Stelian Ion, fostul ministru al Justitiei.

Sursa : www.mediafax.ro