11 feb 2019 - Ministerul de Justiţie

Decanul Baroului Iasi i-a pus gand rau ministrului Justitiei

Se complica lucrurile pentru ministrul Justitiei Tudorel Toader, confruntat in aceste zile cu protestele avocatilor, care cer majorarea onorariilor pentru asistenta din oficiu. In prezent avocat suspendat in cadrul Baroului Iasi, ministrul Toader este acuzat de manifestari care constituie afronturi la adresa avocaturii.

Foarte important, acuzatia nu vine din partea oricui, ci chiar din partea decanului Baroului Iasi, cunoscutul avocat Marius Striblea (foto). Iar acesta nu se limiteaza doar la a face acuzatii la adresa ministrului, ci pregateste si actiuni concrete impotriva lui Tudorel Toader.

Mai exact, avocatul Marius Striblea a precizat ca in calitate de decan al Baroului Iasi va

pune in discutie in cadrul Consiliului Baroului o eventuala sesizare a Comisiei de disciplina, care sa analizeze comportamentul si pozitiile lui Tudorel Toader. Cu alte cuvinte, la adresa ministrului Justitiei sa fie declansata o cercetare disciplinara.

Anuntul decanului Baroului Iasi, avocatul Marius Striblea:

“Avand in vedere ultimele manifestari publice ale domnului Toader Tudorel, avocat suspendat, legitimat in cadrul Baroului Iasi, manifestari ce constituie, fara echivoc, afronturi la adresa avocaturii romanesti, in calitate de Decan al Baroului Iasi, voi evalua oportunitatea discutarii in Consiliul baroului a sesizarii Comisiei de disciplina.

Constatand, totodata, faptul ca domnia sa face grave confuzii in materia apararii din oficiu, fapt impardonabil tinand cont de functia pe care acesta o ocupa, voi analiza necesitatea ca, in cadrul eventualei cercetari disciplinare, sa verificam daca aceste confuzii au fost datorate unor iesiri emotionale de moment sau reflecta o carenta in pregatirea domniei sale, ceea ce ar afecta grav calitatea unei eventuale prestatii in cadrul profesiei de avocat”.

Sursa : www.juri.ro