23 apr 2018 - Ministerul de Justiţie

Cristian Danilet, fost consilier al ministrului Justitiei, va fi audiat marti in Comisia SIPA

Cristian Dănileţ, fost consilier al ministrului Justiţiei, va fi audiat, marţi, în şedinţa Comisiei Parlamentare de anchetă SIPA, ce va începe la ora 09.30, pentru a se clarifica aspecte ce ţin de desfiinţarea Direcţiei Generale de Protecţie şi Anticorupţie.

"Comisia parlamentara de ancheta a Camerei Deputatilor si Senatului pentru a clarifica aspectele ce tin de desfiintarea Directiei Generale de Protectie si Anticoruptie se va intruni in sala Dimitrie Cantemir din Senat. Au fost invitati: doamna Andreea Iurea, fost membru in comisiile de inventariere, domnul Cristian Vasilica Danilet, fost consilier al ministrului Justitiei, fost membru in comisiile de inventariere, domnul Catalin Zlotea, subofiter operativ ANP, domnul Florin Teodor Andronache, angajat SRI si domnul Valentin Gigi Ignuta, presedintele comisiei de inventariere", se arata intr-un comunicat remis MEDIAFAX.

Mona Pivniceru, actual judecator al CCR, si Rodica Stanoiu, fost ministru al Justitiei in Cabinetul Nastase, au fost audiate, marti, in sedinta Comisiei parlamentara de ancheta SIPA. Printre cei audiati s-a numarat si fostul ministru al Justitiei, actual senator PSD, Robert Cazanciuc.

Pivniceru a explicat membrilor Comisiei SIPA ca atunci cand a plecat din functia de ministru al Justitiei a lasat in urma un proiect de hotarare care viza lichidarea arhivei SIPA. "Intrebarea a fost ce demersuri am facut in perioada mandatului meu in legatura cu arhiva SIPA si am explicat comisiei ca la plecarea mea din mandatul de ministru al Justitiei era pe site-ul Ministerului de Justitie un proiect de hotarare de Guvern cu privire la lichidarea acestei arhive, in sensul intrarii in ea a unei comisii compuse din reprezentantii Ministerului Justitiei, ai Arhivelor Nationale, observatori din partea magistratilor, judecatori si procurori, care urmau sa verifice documentele lipsite de semnificatie care urmau a fi distruse, documentele personalului ANP care trebuiau pentru pensii, carnetele de munca care trebuiau scoase si predate titularilor lor, iar restul arhivei depusa la arhivele statului si secretizate pe o perioada de 50 de ani. Ulterior am vazut ca domnul ministru Toader a reluat cumva, in linii mari, acelasi proiect si deja este HG in vigoare", a explicat Mona Pivniceru.

Sursa : www.mediafax.ro