21 iun 2018 - Ministerul de Justiţie

Basescu: Azi e Tudorel Toader ministrul Justitiei, dar daca devine Dancila ministru?

Preşedintele PMP, Traian Băsescu, a declarat sâmbătă, la Congresul PMP, că e nevoie ca procurorii să nu intră în subordinea partidelor şi şi-a imaginat un scenariu în care ministrul Justiţiei ajunge, de exemplu, Viorica Dăncilă.

"Justitia nu mai e ce era in 2004, desi este si ea cu bune si cu rele. Nu mai e la nivelul in care se stabilea in Kiseleff. Legislatia trebuie modificata in asa fel incat abuzurile sa nu mai fie posibile, iar un procuror care falsifica probe sa fie tras la raspundere, dar nu trebuie pusi sub control politic nici procurorii, nici judecatorii. Avem de dat o batalie teribila pentru ca numire de procurori sa nu revina la partide. Decizia care face din Ministrul Justitiei un sef al Presedintelui Romaniei este. Azi e Tudorel Toader ministrul Justitiei, dar daca devine Dancila ministrul Justitiei, daca vine fata de la sport ministrul Justitiei, va imaginati unde se stabilesc numirile de procurori. O sa ne trezim cu procurori stabiliti de Dragnea, o sa ne trezim cand unui om politic I se face un dosar, vine Dragnea si spune schimba procurorul pentru ca omul meu de la Cucuieti sa nu fie anchetat", a spus Traian Basescu, la Congresul PMP.

Fostul presedinte a afimat, la congresul in care isi anunta retragerea, ca va da sfaturi conducerii PMP si pe viitor, daca i se va cere, desi recunoate ca a mai avut si esecuri.

"Sunt foarte multi oameni simpli care s-au lovit de incorectitudine. S-au luptat zeci de ani pentru un mostenitor. Ne trebuie o justitiei in care oamenii sa i se adreseze cu deplina incredere. Acestea sunt cateva elemente pentru care eu am luptat, dar nu am terminat, iar voi va trebui sa continuati. Voi fi un om pe care oricand conducerea partidului sa il poata consulta, intreba. O sa spun o parere pe care s-o foloseasca cand e buna. E adevarat in multe ideile mele sunt genial, dar am si esecuri. Din pacate nu s-a nascut niciun geniu in politica romaneasca dupa Revolutie. Sa speram ca o sa apara acest geniu de care Romania are nevoie", a mai afirmat Basescu.

Sursa : www.gandul.info