15 iul 2021 - Ministerul de Justiţie

Atac intre ministrii lui Citu. Vicepremierul Kelemen Hunor (UDMR) despre Stelian Ion (USR PLUS), ministrul Justitiei: A luat-o pe aratura

Preşedintele UDMR Kelemen Hunor spune că argumentele ministrului Justiţiei Stelian Ion pe tema SIIJ nu au substanţă.

Presedintele UDMR Kelemen Hunor i-a raspuns lui Stelian Ion in scandalul din coalitie legat de desfiintarea SIIJ. Uniunea propune ca atributiile sectiei sa treaca la Parchetul General, in timp ce ministrul se opune si vrea ca dosarele sa mearga la parchetele specializate.

,,Vom discuta in continuare si incercam sa gasim o solutie. Eu am mai avut o propunere, un compromis, despre acest lucru nu a vorbit nimeni in aceste zile, dar deocamdata nu am un raspuns la aceasta propunere din partea colegilor. Eu luni, la discutiile din coalitie, am spus in felul urmator: daca trece amendamentul nostru, vom vota in plen desfiintarea SIIJ si atributiile trec la Procuratura Generala si hai sa lasam asa un an de zile, sa vedem cum functioneaza si cand vom dezbate, cand vom aproba legile justitiei se pot face nuantele si daca sunt necesare, schimbarile dorite. Daca functioneaza la Parchetul General, atunci sigur, putem merge mai departe. Daca nu trece amendamentul nostru, atunci vom vota varianta Guvernului", a declarat Kelemen Hunor la RFI.

Liderul UDMR il acuza pe ministrul Justitiei, Stelian Ion, ca ,,a luat-o pe aratura": ,,Eu am vazut o oarecare rigiditate sau chiar o inflexibilitate uriasa ca ori faceti asa cum spunem noi ori sunteti dusmanii Justitiei. Vad ca unii cand nu mai au argumente, atunci o iau pe aratura foarte repede".

Stelian Ion a declarat la TVR ca ,,daca nu se ridica MCV, este posibil sa nu intram in Schengen. Ma intreb cine are interesul dintre partenerii sau vecinii nostri sa nu intram in Schengen".

,,Stelian Ion sugereaza ca noi sustinem acest amendament in interesul altora. Noi ne-am obisnuit, cand cineva nu are argumente intr-o disputa cu noi sau contraargumente, scoate aceasta carte, care nu are nici o legatura, nici cu realitatea, nici cu starea de fapt. Este o acuzatie lipsita de substanta si de substanta cenusie. A luat-o pe aratura domnul Stelian Ion cu aceasta declaratie. Eu asa stiu, de ani buni, ca intrarea noastra in Schengen si ridicarea MCV-ului este impiedicata de Olanda si de Franta, nu de vecinii nostri. Este o prostie sa spui asa ceva, sa sugerezi asa ceva, dar asta este, ne-am obisnuit, in 20-30 de ani, cand nu ai argumente, atunci hai cu cartea asta. E o prostie", a mai spus Kelemen Hunor.

Sursa : www.mediafax.ro