03 sep 2021 - Ministerul de Justiţie

A fost schimbata sefa directiei de avizare din MJ, care a refuzat sa avizeze PNDL3. Ionut Mosteanu avertizeaza: Nu continuati sa depasiti o noua linie rosie

Vineri a fost schimbată şefa direcţiei de avizare din cadrul Ministerului Justiţiei, „care a refuzat să avizeze ordonanţa ilegală, PNDL3, bancomatul baronilor”, acuză deputatul USR PLUS Ionuţ Moşteanu: „Nu continuaţi să depăşiţi o nouă linie roşie, aşa cum, din disperare, a făcut şi Liviu Dragnea”.

,,Le cer lui Florin Citu si omului numit de el la Ministerul Justitiei, Lucian Bode, sa opreasca abuzurile de la Ministerul Justitiei. Nu continuati sa depasiti o noua linie rosie, asa cum, din disperare, a facut si Liviu Dragnea. Astazi a fost schimbata sefa directiei de avizare din cadrul ministerului, care a refuzat sa avizeze ordonanta ilegala, PNDL3, bancomatul baronilor", scrie pe Facebook Ionut MOsteanu.

Deutatul USR PLUS afirma ca ,,abia aseara (joi seara - n.r.) a ajuns originalul ordonantei la ministerul justitiei, desi premierul l-a demis pe Stelian acum 2 zile <pentru ca nu avizeaza>".

,,Lantul minciunilor si abuzurilor trebuie sa inceteze. PNL are obligatia sa numeasca un nou prim-ministru in sedinta coalitiei de astazi. Cu noul Dragnea, Romania nu se poate schimba", conchide Mosteanu.

Vineri dimineata ministrul interimar al Justitiei, Lucian Bode, afirma ca nu a operat nicio schimbare, dar ca va semna ordinul de delagare pentru un secretar de stat - ,,Cu siguranta ca unii vor dori sa continue cu mine, altii nu vor dori sa continue cu mine interimar. Este optiunea lor".

Premierul Florin Citu l-a revocat miercuri seara pe ministrul Justitiei Stelian Ion, sustinand ca se opune reformelor.

,,Acum cateva minute am trimis presedintelui Romaniei cererea de revocare din functia de Ministru de Justitie a domnului Stelian Ion. Nu voi accepta in Guvernul Romaniei ministri care sa se opuna modernizarii Romaniei. Stelian Ion este un ministru care nu a reusit sa se impuna in coalitie, nu a reusit sa isi duca la bun sfarsit proiectele. De exemplu: desfiintarea sectiei speciale care nici dupa opt luni de mandat nu a fost desfiintata", a declarat Florin Citu.

Sursa : www.mediafax.ro