01 iun 2021 - CSM

VIDEO Emanuel Bojian, copilul-erou care si-a salvat surorile din flacari si prietenul de la inec

De 1 iunie,, celebram si puterea celor mici de a nu se teme de nimic. Emanuel Bojian are doar 10 si a intrat in foc pentru a-si salva surorile. Acesta nu s-a temut ca isi poate pierde viata, lucru de care a dat dovada si cand si-a salvat un bun prieten de la inec. Pe el, curajul l-a facut erou.

Povestea lui Emanuel este una nemaiintalnita. Avea doar 6 ani cand casa din judetul Vaslui, unde dormea, a luat foc. S-a trezit speriat cand hainele de langa el au fost cuprinse de flacari, iar primul lucru pe care l-a facut a fost sa isi ia in brate cele doua surori in varsta de tei luni, respectiv doi ani. Emanuel a fugit sa cheme ajutoare. Parintii erau plecati la munca in strainatate, iar copiii ramasesera in grija bunicilor. Astazi, Emanuel are 10 ani, dar nu poate uita niciun detaliu din acea zi geroasa de iarna.

,,Dormeam si m-am trezit de la fum. Am vrut sa ma imbrac si ardeau toate hainele si apoi m-am speriat putin si am luat fetele si am iesit in fata usii sa ii strig pe mamaia sau pe tataia si nu erau si am fugit", povesteste Emanuel Bojian.

Intrebat de unde crede ca a avut instinctul de a lua fetitele si sa fuga, Emanuel a raspuns: ,,De la Dumnezeu".

Cum a devenit Emanuel erou pentru a doua oara?

Emanuel Bojian a facut un alt act de eroism anul trecut, cand si-a salvat de la inec un prieten. Erau amandoi cu bicicletele cand baiatul de 13 ani a cazut intr-un rau si a fost luat de ape. In acel moment, Emanuel spune ca nu a stat niciun minut pe ganduri. Chiar daca nu stia sa inoate foarte bine, a simtit ca datoria lui este sa isi salveze prietenul.

Faptele lui au fost apreciate si de pompierii din zona, care i-au dat o medalie. Cu toate ca nu i se pare ca a facut un lucru de laudat, Emanuel stie ca menirea lui in viata este sa salveze oameni, asa ca se pregateste de pe-acum sa devina pompier.

,,Am salvat un copil de la inec. Mergeam cu bicicletele si el a cazut de pe un pod si l-am scos din apa. A strigat dupa ajutor si eu am sarit in apa si l-am scos", asi aminteste Emanuel Bojian.

Sursa : www.mediafax.ro