05 nov 2022 - CSM

Trei turisti in pericol de inec, pe bratul Chilia. Au fost salvati dintr-o ambarcatiune pe jumatate scufundata

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au intervenit pentru salvarea a trei turişti aflaţi pe o ambarcaţiune în risc de scufundare, pe braţul Chilia, braţul Bâstroe.

Potrivit unui comunicat de presa transmis sambata dimineata de Garda de Coasta, incidentul a avut loc vineri seara, in jurul orei 19.00.

Cei trei turisti, aflati intr-o ambarcatiune pe bratul Chilia, zona canalul Bastroe, au solicitat ajutor prin 112, sesizand faptul ca barca pe care se aflau se scufunda.

In ciuda conditiilor de navigatie pe timp de noapte, in cel mai scurt timp (aproximativ 15 minute), in zona a ajuns un echipaj al Garzii de Coasta cu nava MAI 4066, care a gasit ambarcatiunea pe jumatate scufundata, intervenind pentru recuperarea persoanelor.

Acestea au varste cuprinse intre 70 si 75 de ani si se aflau la pescuit sportiv in momentul in care au constatat ca barca a inceput sa ia apa si sa se scufunde.

Cei trei barbati au fost transportati in conditii de siguranta la sediul Punctului de Lucru Periprava, apoi au fost cazati in localitate, nefiind solicitate ingrijiri medicale.

Sursa : www.mediafax.ro