29 apr 2021 - CSM

Roman, cetatean de onoare in Italia dupa ce a salvat de la inec doi copii

Un român de 48 de ani a devenit cetăţean de onoare într-un oraş după ce a salvat de la înec doi copii: „Nu sunt erou. Oricine în locul meu ar fi făcut la fel".

Sorin Ursut se afla in Italia de 19 ani, iar acum a devenit cetatean de onoare al localitatii Cornate din Lombardia, scrie .

In iunie anul trecut, romanul a salvat o fetita de 9 ani cazuta in raul Adda in timp ce era intr-o excursie cu tatal ei. Si tatal copilei s-a aruncat in apa in incercarea de a salva fetita, dar si-a pierdut viata.

Tragedia a zguduit atunci intreaga comunitate. Corpul tatalui a fost gasit abia a doua zi, la doi kilometri mai in aval, in Trezzo.

,,Am sarit imediat ce am vazut", spune operatorul ecologic roman, aflat in Italia de 19 ani, care nu a ezitat sa-si riste viata cand a inteles ce se intampla: ,,Am vazut-o pe fetita disparand sub apa".

O proba de curaj si umanitate care nu a scapat neobservata, iar autoritatile l-au facut cetatean de onoare: ,,Avem o poveste de integrare perfecta. Sorin Ursut este un exemplu pentru toata lumea", a spus Fabio Quadri, consilier pentru securitate.

Romanul nu se afla la primul act de curaj. In 2010 a salvat un alt copil de 10 ani din apele inghetate ale aceluiasi rau. Aceeasi zona, acelasi scenariu, dar cu final fericit, pentru ca atunci a scapat si tatal copilului.

,,Speram sa fie la fel si acum, l-am vazut, era la trei metri de mal si nu a mai reusit sa iasa. O imagine pe care o port in mine", spune romanul.

,,Nu sunt erou. Cred ca oricine in locul meu ar fi facut la fel", adauga el.

Sursa : www.mediafax.ro