02 dec 2019 - CSM

Orban, despre SIIJ: Facem consultarea cu CSM, dupa ce vor avea loc alegerile din cadrul Consiliului

Premierul Ludovic Orban a declarat că vor fi făcute consultări cu Consiliul Superior al Magistraturii pe tema Secţiei de Investigare a Infracţiunilor în Justiţie (SIIJ), după ce vor avea locul alegerile în cadrul CSM.

,,Este in curs de consultare, consultare care a fost initiata de Ministerul Justitiei, consultarea magistratilor. Daca in celelalte privinte exista un punct de vedere exprimat de CSM, la CSM stiti foarte bine ca urmeaza sa aiba loc alegeri si vom face consultarea Consiliului Superior al Magistraturii, dupa ce vor avea loc aceste alegeri", a afirmat Ludovic Orban, la finalul Biroului Politic National al PNL, luni, intrebat despre masurile ce vor fi luate privind SIIJ.

Liderul PNL a mai spus ca Romania va trebuie sa transpuna in practica recomandarile Comisiei Europene, pentru a fi ridicat cat mai repede MCV. ,,Evident ca, ceea ce am spus cu toate ocaziile, obiectivul nostru este acela de a face pasi inainte pentru a ajunge cat mai repede la incheierea Mecanismului de Cooperare si Verificare pentru Romania, iar pentru atingerea acestui obiectiv, va trebui sa transpunem in practica recomandarile formulate de Comisia Europeana, cuprinsul raportului privind Mecanismul de Cooperare si Verificare, inclusiv, cele legate de Sectia Speciala", a conchis Orban.

Sursa : www.mediafax.ro