05 aug 2019 - CSM

Interventie impresionanta a unui pompier aflat in timpul liber, care a salvat un copil de la inec

Un pompier de la ISU Prahova este considerat erou de către colegii lui, după ce a salvat viaţa unui băieţel, luat de apele învolburate ale râului Proviţa. Pompierul a oprit maşina după ce a observat o femeie disperată. Apoi, a înotat 1 kilometru şi a salvat un copil luat de apă, care striga disperat

,,15 minute au fost vitale pentru a salva viata micutului Sandel! Sunt putini cei care sar in sprijinul semenilor chiar si atunci cand sunt in timpul liber, asa cum a facut si colegul nostru, plt. maj. Crismaru Daniel din cadrul Garzii de Interventie Baicoi. Colegul nostru se afla in timpul liber, moment in care a vazut disperarea in ochii unei femei cu un copil in brate, care striga dupa ajutor. Imediat, colegul nostru a oprit autoturismul in care se afla si s-a deplasat de urgenta la femeie. Aceasta i-a povestit cele intamplate, ulterior pompierul a anuntat evenimentul la 112 si fara sa pregete s-a aruncat in apa pentru a gasi cei doi copilasi care au fost luati de apele involburate ale raului Provita", se arata in postarea ISU Prahova.

Pompierii spun ca barbatul a inotat pe o distanta de aproximativ un kilometru, in aval de locul in care au cazut cei doi copilasi, in timp ce un localnic il ajuta, de pe mal, sa evite locurile din apa plina de namol, aluviuni si stufaris in care erau curenti foarte puternici, a ajuns la copil si l-a tinut in brate pana la sosirea echipajelor de interventie.

,,Intr-o clipa a zarit chipul baietelului, astupat de apa pana la gat. Acesta a ramas pe o insulita formata in mijlocul apei, agatandu-se de scoarta de la caruta si strigand disperat dupa ajutor. Ajuns la copilas, salvatorul l-a luat in brate si a stat alaturi de el pana la sosirea echipajelor de salvatori, care i-au adus la mal in conditii de siguranta. Atitudinea pompierului a avut un impact emotional puternic asupra celui aflat in dificultate, insa a citit speranta in ochii celui pe care l-a salvat. Colegul nostru a fost motivat de dorinta de a-si ajuta semenii aflati la nevoie si este constient ca de cele mai multe ori secundele fac diferenta intre viata si moarte. In ochii eroului am citit o emotie uriasa cand a relatat tragedia, dar totodata era incercat de tristete si neputinta pentru ca nu a reusit sa il salveze si pe fratiorul lui", scriu pompierii din Prahova.

Pentru spiritul civic de care a dat dovada, barbatul este considerat erou de catre colegi si a fost felicitat de superiori.

,,Inainte de toate, eroul nostru este un obisnuit. Portretul de familie dezvaluie sotia si doua fetite, imagine de suflet regasita in privirea semenilor aflati la nevoie. Pentru profesionalismul si modul exemplar in care a actionat, conducerea institutiei l-a felicitat pentru spiritul civic de care a dat dovada", a mai scris reprezentantul ISU Prahova pe Facebook.

Sursa : www.mediafax.ro