25 aug 2020 - CSM

In detentie, dar salvatori. Doi detinuti romani din Italia au salvat o fata de la inec pe o insula aproape pustie

Sambata, doi romanii in varsta de 37 si 44 de ani nu au ezitat sa se arunce in valuri pentru a salva o tanara turista aflata in pericol de inec, titreaza cotidianul La Nazione.

Fata, impreuna cu familia ei, era cazata la hotelul gestionat de asociatia pentru care lucreaza romanii. Conationalii nostri sunt detinuti in penitenciarul Porto Azzurro dar beneficiaza de posibilitatea de a lucra pe timpul zilei.

Intamplarea s-a petrecut sub ochii turistilor care se aflau pe vasul care ii aducea din Insula d'Elba pe Insula Pianosa, celebra pentru inchisoarea de maxima siguranta in timpul fascismului.

Astazi, insula este locuita doar de detinutii penitenciarului Porto Azzurro unde se afla cei doi romani si de angajatii inchisorii. Pe timpul verii, un numar limitat de turisti poate fi gazduit de Hotelul Milena, singurul hotel de pe insula. Directorul penitenciarului, Francesco D'Anselmo, a subliniat ca rolul inchisorii este acela de a reintegra individul in societate si, prin gestul lor, romanii pot spera la alte premii pentru buna purtare.

Sursa : www.mediafax.ro