10 apr 2019 - CSM

Eliminarea pensiilor de serviciu pentru magistrati. Decizia CSM

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii condus de judecatoarea Lia Savonea (foto stanga) a luat in discutie in sedinta de miercuri, 10 aprilie 2019, o propunere legislativa privind eliminarea pensiilor de serviciu pentru magistrati. In urma dezbaterilor, CSM a luat decizia in majoritate, cu 15 voturi.

Astfel, CSM a analizat “propunerea legislativa privind eliminarea pensiilor de serviciu pentru deputati si senatori, judecatori si procurori, personal auxiliar de specialitate al instantelor judecatoresti si parchetelor, politisti, functionari publici cu statut special, functionari publici parlamentari, membrilor corpului diplomatic si consular al Romaniei, membrilor Curtii Constitutionale si a personalului aeronautic civil navigant profesionist din aviatia civila din Romaniei”. In urma votului, Consiliul

a avizat negativ respectiva propunere.

Tot in sedinta de miercuri, CSM a aprobat continutul Raportului privind starea justitiei 2018, acesta urmand a fi transmis Ministerului Justitiei, camerelor reunite ale Parlamentului si publicat pe site-ul Consiliului Superior al Magistraturii.

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a mai avizat favorabil proiectul de Lege pentru modificarea si completarea Legii nr. 119/1996 cu privire la actele de stare civila, republicata, precum si pentru abrogarea Ordonantei Guvernului nr.41/2003 privind dobandirea si schimbarea pe cale administrativa a numelor persoanelor fizice, cu observatia formulata de Directia legislatie, documentare si contencios.

Ordinea de zi solutionata

Sursa : www.juri.ro