09 oct 2019 - CSM

CSM transmite ca Ana Birchall a lansat afirmatii eronate: Alegatia are scopul exclusiv al decredibilizarii Consiliului

CSM reacţionează la declaraţiile Anei Birchall cu privire la absenţa unui răspuns al Consiliului privind rapoartele GRECO şi arată că afirmaţiile ministrului Justiţiei sunt contrazise de lege, subliniind că au fost lansate eronat pentru a decredibiliza activitatea instituţiei.

,,Precizarile Consiliului Superior al Magistraturii fata de dezinformarile ministrului justitiei, Ana Birchall, care imputa Consiliului Superior al Magistraturii ,,uzurparea atributiilor Ministerului Justitiei" prin initierea unor propuneri de modificare legislativa si intarzierea comunicarii punctului de vedere cu privire la rapoartele GRECO: Prin lege, Consiliului Superior al Magistraturii ii este conferita prerogativa de a formula propuneri legislative, de care a uzat dintotdeauna in scopul imbunatatirii cadrului normativ necesar bunei desfasurari a activitatii judecatorilor si procurorilor", informeaza CSM, printr-un comunicat de presa publicat pe Facebook.

In ceea ce priveste intarzierea transmiterii pozitiei privind cele doua rapoarte GRECO, Consiliul subliniaza ca dezbaterea nu a avut loc deoarece cvorumul nu a putut fi intrunit din cauza absentei unor membri.

,,Afirmatiile ministrului justitiei, Ana Birchall, sunt contrazise de prevederi cuprinse in Legea nr. 317/2004, alegatia acesteia, astfel cum a fost expusa, fiind intentionat eronata cu scopul exclusiv al decredibilizarii activitatii Consiliului Superior al Magistraturii", mai arata sursa citata.

Precizarile vin dupa ce Ana Birchall a declarat, miercuri, ca a asteptat un punct de vedere de la CSM, dar ,,CSM era preocupat sa modifice legea ANI".

Birchall a mai anuntat ca nu a primit punctul de vedere de la CSM pe raportul GRECO si MCV. Ministrul a afirmat ca spera ca in cursul zilei de miercuri sa primeasca punctul de vedere solicitat de la CSM.

Sursa : www.mediafax.ro