17 sep 2018 - CSM

Baroul Dolj, punct de vedere privind Regulamentul de admitere la INM

Baroul Dolj a dat publicitatii un punct de vedere cu privire la solicitarea formulata de Institutul National al Magistraturii prin care a supus atentiei modificarile pe care Consiliul Superior al Magistraturii intentioneaza sa le efectueze asupra Regulamentului de admitere la INM.

Baroul Dolj apreciaza ca inoportuna modificarea Regulamentului de admitere in forma propusa, adica doua probe de verificare a cunoştintelor juridice şi o proba constând in sustinerea unui interviu. In punctul de vedere trimis INM se arata ca elementul de noutate care consta in cea de-a doua proba, si anume un test scris de verificare a cunostintelor juridice constituie, pe de o parte, inca un test de verificare a cunostintelor juridice, desi exista o prima proba care urmareste aceeasi finalitate:

“Practic, introducerea unei a doua probe care sa testeze exact aceleasi cunostinte nu constituie practica niciunei institutii care organizeaza examene de promovare in profesie. Putem furniza aici cu titlu de exemplu pentru profesii juridice examenul de admitere in avocatura, notariat, executori judecatoresti, grefieri etc.”Punctul de vedere al Baroului Dolj

Sursa : www.juri.ro