19 iun 2022 - CSM

Autoritatile grecesti au salvat 108 migranti in pericol de inec in Marea Egee. 4 persoane inca sunt disparute

Rapoartele privind o barca cu panze in deriva in largul insulei nelocuite Delos au ajuns la paza de coasta sambata tarziu. Aceasta a trimis trei nave de salvare si un remorcher. Duminica dimineata devreme, salvatorii au reusit sa tracteze velierul pana la o insulita din largul insulei Mykonos, aflata in apropiere, au declarat autoritatile. Migrantii au fost transportati in siguranta la Mykonos. Acestia au declarat autoritatilor ca ambarcatiunea lor a plecat din Turcia catre o destinatie necunoscuta, potrivit .

"Inca o data, paza de coasta a salvat vieti pe care retelele nemiloase de traficanti le-au expus la un pericol de moarte, fara nici macar cele mai mici masuri de protectie", a declarat ministrul pentru politica maritima si insulara Ioannis Plakiotakis.

In cazuri de migratie fara legatura intre ele, in tara vecina Macedonia de Nord, politia a declarat ca a descoperit 71 de migranti in doua operatiuni separate sambata si a arestat trei barbati suspectati de trafic de persoane.

Politia a efectuat un raid intr-o locuinta din orasul Kumanovo din nordul tarii si a gasit 44 de pakistanezi si o persoana din India. Politia l-a arestat pe proprietarul casei, un barbat de 41 de ani. Se crede ca migrantii au intrat ilegal din Grecia si asteptau sa fie introdusi ilegal in Serbia, in drum spre tari UE neidentificate. Acestia au fost transferati intr-un centru de primire a migrantilor de la granita cu Serbia, in asteptarea deportarii.

Sursa : www.mediafax.ro