09 oct 2019 - CSM

Adina Florea ar trebui sa-i dea in judecata pe CSM-istii care o blocheaza la sefia SIIJ

Procuroarea Adina Florea (foto) ar trebui sa-i dea in judecata pe acei membri din Consiliul Superior al Magistraturii care ii blocheaza numirea la sefia Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie.

Opinia ii apartine unui nume greu din magistratura romana si vine in contextul in care marti, 8 octombrie, trei procurori CSM (Cristian Ban, Florin Deac si Tatiana Toader) au lipsit de la sedinta Plenului in care ar fi trebuit sa fie validata Adina Florea la conducerea SIIJ, cei trei pretextand ca erau prezenti la o intalnire de lucru cu Procurorul General Bogdan Licu – el insusi membru de drept al CSM (click aici pentru a citi).

In aceste conditii, presedinta

de onoare a Asociatiei Magistratilor din Romania, judecatoarea pensionara Viorica Costiniu, ii acuza pe procurorii CSM de „boicot politic” si da de inteles ca acestia trebuie sa raspunda inclusiv penal pentru comportamentul lor.

Comunicatul complet al fostei judecatoare Viorica Costiniu:

„Indiferent de deficientele de comunicare, de conlucrare nu exista nicio norma legala care sa oblige presedintele CSM, indiferent care este acesta ca persoana, sa stabileasca agenda plenului dupa agenda ministrului justitiei oricare ar fi acesta. Obligatia care incumba ministrului justitiei ca si tuturor celorlalti membri CSM indiferent daca sunt alesi sau de drept este sa ia act de agenda si sa participe la sedinta care reprezinta prioritate fata de alte activitati desfasurate de membrii alesi.

Boicotul procurorilor din sectie este unul politic, se vede din univers, din cosmos, si sunt asa de 'curajosi' pentru ca ei considera ca au spatele asigurat si incalca cu frenezie legile, normele deontologice si cele penale care vor trebui activate fata de cei care inca se cred Dumnezei pe pamant.

Un coleg de-al lor a castigat, prin prestatia profesionala, doua concursuri si referitor la cel de-al doilea din iunie procurorii lipsesc in mod organizat, (i)responsabil, printr-un abuz cras de serviciu (altii erau de mult suspendati si deferiti justitiei) refuzand, in ochii lumii, sa participe la sedinta plenului pentru validarea concursului.

In opinia mea, doamna Adina Florea ar trebui sa dea in judecata CSM-ul pentru a-i plati daunele materiale si morale.

Daca un procuror ori judecator ar refuza sa intre in sedinte, de mult era exclus din magistratura.

Procurorii din sectie promoveaza anarhia, sfidarea legilor, excesul de putere in detrimentul legii si al moralei, degringolada in sistem, conjugarea cu interesele politicului oricare ar fi acesta ca nuanta, ca substanta.

Am convingerea ca nu agreati o astfel de stare de lucruri care defaimeaza justitia prin exponentii ei reprezentativi care se cred vesnici la carma si ignora o zicala: roata morii se-nvarteste..., ori ulciorul nu merge de multe ori la apa ...etc...

O opinie. Numai bine!”

Sursa : www.juri.ro