07 iul 2021 - ANI

Zeci de functionari, directori de spital si politisti, incompatibili sau cu averi nejustificate. Despre cine este vorba. LISTA completa ANI

Zeci de funcţionari şi directori de spital au fost găsiţi incompatibili sau în conflict de intrese de Agenţia Naţională de Integritate (ANI), între ei un funcţionar cu statut special de la DGA Prahova, directorul interimar al IC Parhon şi al Spitalului de Arşi din Capitală şi un director RA-APPS.

Zeci de functionari, directori de spital si politisti, gasiti integri doar pe hartie. Agentia Nationala de Integritate a publicat lista cu numele si ,,abaterile" savarsite.

Potrivit ANI; in cazul lui Gabriel Irinel Veghiu, functionar public cu statut special in cadrul DGA - Serviciul Judetean Anticoruptie Prahova, s-a constatat existenta unei diferente nejustificate in cuantum de 66.047,61 lei (echivalentul sumei de 16.112,14 euro) intre averea dobandita si veniturile realizate in perioada exercitarii functiei publice. astfel, ANI a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curtii de Apel Ploiesti, pentur inceperea actiunii de control cu privire la modificarile patrimoniale intervenite si veniturile realizate.

Simona Carmen Hirtea, functionar public in cadrul Ministerului Sanatatii si fost manager interimar al Spitalului Clinic de Urgenta Chirurgie Plastica Reparatorie si Arsuri, Bucuresti, respectiv al Institutului National de Endocrinologie ,,C.I. Parhon", Bucuresti, a fost gasita in stare de incompatibilitate, intrucat simultan cu detinerea functiei publice in cadrul Ministerului Sanatatii, a exercitat si functia de manager interimar in cadrul Institutului National de Endocrinologie ,,C.I. Parhon" (in perioada 12 aprilie - 13 august 2018) si in cadrul Spitalului Clinic de Urgenta Chirurgie Plastica Reparatorie si Arsuri, Bucuresti (in perioada 01 octombrie 2019 - 15 ianuarie 2020).

Tot in stare de incompatibilitate a fost gasita si Simona Eliza Sanda, fost manager al Spitalului Municipal Oltenita, din judetul Calarasi, deoarece in perioada exercitarii functiei de manager al spitalului municipal Oltenita (26 martie 2018 - 23 octombrie 2020) a exercitat si functia de medic-titular al ,,Cabinetului Medical Individual Dr. Smochina Simona.

Felicia Vasile, director medical in cadrul Spitalului Municipal Ramnicu Sarat, Judetul Buzau, s-a aflat in stare de incompatibilitate in perioada 22 noiembrie 2016 - 17 februarie 2020, intrucat a exercitat simultan cu functia de director medical in cadrul Spitalului Municipal Ramnicu Sarat si calitatea de asociat unic si functia de administrator in cadrul unei societati comerciale.

Medicul primar sef sectie Neurologie I din cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Targu-Mures, Rodica Ioana Balasa, a fost in conflict de intere administrativ, deoarece in perioada 22 noiembrie 2016 - 13 aprilie 2021, sotul ei a detinut functia de sef sectie in cadrul aceluiasi spital in care dr. Balasa exercita functia de sef sectie.

Valentin Nicolae Varlas, fost Sef sectie, actual Sef de Lucrari in cadrul Spitalului Clinic ,,Filantropia" Bucuresti, a fost gasit incompatibil de ANI, pentru ca, in perioada 1 septembrie 2017 - 9 martie 2020, a detinut si exercitat simultan atat functia de Sef sectie in cadrul Spitalului Clinic ,,Filantropia" Bucuresti cat si functia de administrator al unei societati comerciale.

Adina Ileana Pera-Stefanie, fost inspector la Compartimentul de asistenta medicala spitaliceasca, Directia generala de asistenta medicala si de sanatate publica in cadrul Ministerului Sanatatii, s-a aflat in stare de incompatibilitate in perioada 20 iulie 2017 - 8 aprilie 2019, intrucat, simultan cu detinerea functiei publice de inspector la Compartimentul de asistenta medicala spitaliceasca, Directia generala de asistenta medicala si de sanatate publica, in cadrul Ministerului Sanatatii, a exercitat si functia de manager al Spitalului Judetean de Urgenta Deva.

In cazul lui Ion Boblea, director la R.A.-A.P.P.S. - S.A.I.F.I., ANI a sesizat Parchetul de pe langa Judecatoria Sector 2 cu privire la existenta indiciilor referitoare la savarsirea de catre Ion Boblea a infractiunii de folosire a functiei pentru favorizarea unor persoane, prevazuta de art. 301 din Codul Penal, intrucat, in calitate de director la R.A.-A.P.P.S. - S.A.I.F.I. a participat la luarea unor decizii cu privire la modificarea unor clauze contractuale de inchiriere si de locatiune si prestari servicii catre institutie. Propunerile sale au avut ca rezultat crearea unor foloase patrimoniale pentru sine raportat la locuinta inchiriata de la R.A.-A.P.P.S., fiind astfel incheiat un act aditional avand ca obiect diminuarea chiriei.

Directorul executiv al Directiei de Dezvoltare Regionala si Relatii Externe din cadrul C.J. Calarasi si administrator public al municipiului Calarasi, Eduard Grama, se afla in stare de incompatibilitate incepand cu data de 13 noiembrie 2020 intrucat, in calitate de functionar public de conducere - director executiv al Directiei Dezvoltare Regionala si Relatii Externe din cadrul C.J. Calarasi, a exercitat si functia de Administrator public al municipiului Calarasi, potrivit ANI.

Tot in incompatibilitate a fost gasit si Alexandru Chirobocea, director adjunct in cadrul Directiei Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Prahova. Potrivit ANI, in perioada 27 august - 28 septembrie 2020, a participat in calitate de candidat la campania electorala pentru alegerile locale 2020, fara sa-si suspende raportul de serviciu pe durata campaniei electorale si pana in ziua ulterioara alegerilor.

In cazul Marianei Ioan, fost Sef compartiment in cadrul DSP Galati, ANI a sesizat Parchetul de pe langa Judecatoria Galati cu privire la existenta indiciilor referitoare la savarsirea de catre Mariana Ioan a infractiunii de conflict de interese (text in vigoare pana la data de 28.07.2017) si de folosire a functiei pentru favorizarea unor persoane (text in vigoare incepand cu data de 28.07.2017), prevazuta de art. 301 din Codul Penal. ,,In perioada exercitarii functiei de conducere de sef al Compartimentului de supraveghere si control boli transmisibile, a semnat 8 procese - verbale de constatare si un raport de evaluare, intocmite ca urmare a controalelor efecuate la unitati sanitare cu care aceasta are relatii contractuale, respectiv Spitalul Orasenesc Tg. Bujor, Spitalul General C.F. Galati, Spitalul Clinic de Urgenta pentru copii ,,Sf. Ioan" Galati si Spitalul Clinic de Urgenta pentru copii ,,Sf. Apostol Andrei" Galati. Ca urmare a incheierii contractelor de prestari servicii dintre Ioan Mariana si unitatile sanitare mentionate, aceasta a obtinut in intervalul 2014 - 2020 foloase patrimoniale constand in incasarea sumei totale de aproximativ 646.100 Lei", arata ANI.

In stare de incompatibilitate a fost gasit si Iulian Andries, secretar general al comunei Halaucesti, din judetul Iasi, deoarece, in perioada 09 noiembrie 2018 - 18 decembrie 2020, in exercitarea functiei de Secretar General (functionar public de conducere), s-a aflat in raporturi ierarhice directe cu fiica sa, consilier (functionar public de executie) la Compartimentul juridic si stare civila al aparatului de specialitate al Primarului comunei Halaucesti.

Tot in incompatibilitate s-a aflat si Andrei Marian Duta, ofiter de politie in cadrul Inspectoratului General al Politiei de Frontiera, Centrul de Supraveghere si Controlul Trecerii Frontierei Aeroporturi Bucuresti Otopeni, deoarece, in perioada 24 septembrie 2015 - 17 iulie 2018, a detinut simultan cu functia publica cu statut special de ofiter de politie in cadrul Inspectoratului General al Politiei de Frontiera si o alta functie in mediul privat, activitatile prestate in mediul privat fiind in legatura directa cu atributiile exercitate ca functionar public.

Si Vasile Romeo Negru, fost agent sef principal in cadrul Penitenciarului Miercurea Ciuc, a fost in incompatibilitate, deoarece, in perioada 1 ianuarie 2011 - 14 septembrie 2018, a detinut si exercitat simultan cu functia de agent sef principal in cadrul Penitenciarului Miercurea Ciuc si alte functii in mediul privat aflate in legatura directa cu atributiile exercitate ca functionar public cu statut special.

In stare de incompatibilitate a fost si Rodica Buduru, consilier in cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Giurgiu, deoarece, incepand cu data de 5 ianuarie 2017, a detinut si exercitat simultan cu functia publica de consilier in cadrul D.G.A.S.P.C. si functia de contabil in cadrul C.A.R. Protectia Copilului Giurgiu, activitatile desfasurate de catre aceasta in sectorul privat fiind in legatura directa cu atributiile exercitate in calitate de functionar public.

In cazul Rodicai Anca Domnea, functionar public in cadrul Administratiei Judetene a Finantelor Publice Suceava, ANI a sesizat Parchetul de pe langa Judecatoria Suceava cu privire la existenta indiciilor referitoare la savarsirea de catre aceasta a infractiunii de conflict de interese prevazuta de art. 301 din Codul penal (text in vigoare pana la data de 28.07.2017) si respectiv, a infractiunii de folosire a functiei pentru favorizarea unor persoane prevazuta de art. 301 din Codul penal (text in vigoare incepand cu data de 28.07.2017). ,,Astfel, in perioada 2014 - 2019, in exercitarea functiei publice a efectuat/participat la actiuni de inspectie fiscala la 8 operatori economici, aflati in portofoliul de clienti ai unei societati comerciale care detine in proprietate un autoturism dat spre inchiriere sotului persoanei evaluate", arata ANI.

Roxana Monica Misa, fost Functionar public in cadrul Directiei Generale Regionale a Finantelor Publice Bucuresti, s-a aflat, potrivit ANI, in incompatibilitate, pentru ca, in perioada 3 noiembrie 2014 - 1 septembrie 2018, a detinut simultan cu functia de inspector in cadrul Directiei Generale a Finantelor Publice a Municipiului Bucuresti - Administratia Finantelor Publice Sector 2 si functia contractuala de consilier in cadrul Autoritatii de Supraveghere Financiara.

Adela Stoian, functionar public in cadrul Primariei municipiului Constanta - Directia Urbanism, s-a aflat in conflict de interese administrativ, deoarece, in perioada 5 aprilie - 21 iunie 2018, a intocmit in calitate de functionar public in cadrul Serviciului Autorizatii in Constructii, Directia de Urbanism - Primaria Municipiului Constanta, 4 autorizatii de constructie avand la baza documentatia tehnica elaborata de societatea comerciala la care sotul persoanei evaluate detine calitatea de asociat.

Romeo Gabriel Rontea, fost Inspector urbanism in cadrul Compartimentului Urbanism, Primaria comunei Prundu, din judetul Giurgiu, s-a aflat in incompatibilitate, in perioada 1 octombrie 2010 - 3 decembrie 2018, deoarece a exercitat simultan cu functia publica de inspector urbanism in cadrul Primariei comunei Prundu si calitatea de comerciant persoana fizica in cadrul propriului PFA. In calitate de inspector urbanism in cadrul compartimentului Urbanism a incheiat un contract de novatie intre Primaria comunei Prundu si propriul PFA, in baza caruia, in anul 2018, a incasat suma de 25.000 lei, potrivit ANI.

Jenica Ionescu, consilier superior in cadrul Serviciului Resurse Umane - Primaria municipiului Dragasani, s-a aflat in incompatibilitate in perioada 2017 - 2020, deoarece a detinut si exercitat simultan atat functia publica de consilier superior Resurse Umane in cadrul Primariei mun. Dragasani, jud. Valcea cat si calitatea de angajat cu contract individual de munca (responsabil plasare pe piata muncii) in cadrul unei societati comerciale, activitatile desfasurate de catre aceasta in sectorul privat fiind in legatura directa cu atributiile exercitate in calitate de functionar public.

Simona Florentina Busuioc, inspector principal (contabil) in cadrul aparatului de specialitate al primarului comunei Chiojdeni, din judetul Vrancea, s-a aflat in incompatibilitate incepand cu data de 1 noiembrie 2011, intrucat a detinut si exercitat simultan atat functia publica de inspector principal (contabil) in cadrul Primariei comunei Chiojdeni, judetul Vrancea, cat si functia de contabil in cadrul Scolii Gimnaziale Chiojdeni.

Tot incompatibil a fost gasit si Domnel Neagu, agent sef adjunct de politie in cadrul Politiei Municipiului Alexandria, din judetul Teleorman, deoarece, incepand cu data de 31 ianuarie 2018, exercita simultan cu functia publica cu statut special si calitatea de angajat cu contract individual de munca in cadrul unor societati comerciale, activitatile desfasurate de catre acesta in sectorul privat fiind in legatura directa cu atributiile exercitate in calitate de functionar public cu statut special.

ANI anunta ca persoanele evaluate au fost informate despre declansarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum si drepturile de care beneficiaza - de a fi asistate sau reprezentate de un avocat si de a prezenta date sau informatii pe care le considera necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Roxana Monica Misa, Romeo gabriel Rontea si Domnel Neagu nu au depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, in exercitarea dreptului la aparare.

Sursa : www.mediafax.ro