05 mar 2020 - ANI

Viorel Mocanu dupa ce ANI l-a gasit incompatbil: Precizez in mod ferm ca nu am fost incompatibil in nicio perioada

,,Regie ieftina deja patentata! Presiune pusa pe aparare, mesaj clar de a ma retrage din echipa de aparare a doamnei Sorina Pintea! Am luat act de informatiile difuzate in spatiul public, in cursul acestei dimineti, de catre Agentia Nationala de Integritate cu privire la solutia adoptata in cauza in care se faceau verificari, cu toate ca pana la acest moment, mie, personal, nu mi-a fost comunicata, oficial, o solutie in acest sens. Precizez in mod ferm ca nu am fost incompatibil in nicio perioada. Voi Contesta solutia in instanta, nu pentru ca as dori sa ocup vreo functie publica, ci doar pentru a demonstra neregularitatile!", a declarat Viorel Mocanu, potrivit unui comunicat de presa remis, joi, MEDIAFAX.

Acesta a adaugat ca ANI nu a protejat datele cu caracter personal si nu a anuntat persoana in cauza atunci cand a anuntat public decizia.

,,Dezavuez insa maniera in care o institutie a statului alege sa disemineze o astfel de informatie cu privire la o posibila solutie dispusa, fara protejarea datelor cu caracter personal si fara incunostintarea persoanei in cauza, in lipsa administrarii oricaror probe in aparare, dar si momentul in care o astfel de comunicare este realizata. Este cat se poate evident, pentru orice observator obiectiv si impartial, ca momentul ales pentru o astfel de solutie si graba cu care se incearca deturnarea atentiei publice de la incalcarile drepturilor omului comise de autoritati in cazul doamnei Sorina Pintea nu sunt deloc intamplatoare", a completat Mocanu.

El a mai spus ca nu ar proceda in acest fel, nici in calitate de avocat al Sorinei Pintea, nici pentru oricare alt om.

,,In calitate de avocat al doamnei Sorina Pintea, asa cum as proceda in situatia oricarui client pe care l-as apara, precizez in mod expres ca refuz sa ma las influentat de aceste intimidari si presiuni si voi ramane consecvent misiunii mele. Suplimentar, secretarii de stat nu sunt membri ai guvernului si acestia pot face parte din Consiliile de administratie prin Memorandum aprobat in Guvern, exceptie distincta - procedura care nu tine de cel numit in CA", a conchis Viorel Mocanu.

Agentia Nationala de Integritate a constatat starea de incompatibilitate in cazul fostului secretar de stat in cadrul Ministerului Afacerilor Externe Viorel Mocanu.

Potrivit unui comunicat transmis joi de Agentia Nationala de Integritate, fostul secretar de stat s-a aflat in stare de incompatibilitate in perioada 16 aprilie - 15 iulie 2019, intrucat a fost simultan secretar de stat si membru in Consiliul de Administratie al Companiei Nationale de Transporturi Aeriene Romane TAROM S.A.

Viorel Mocanu este avocatul Sorinei Pintea in dosarul in care fostul ministru este acuzata de luare de mita.

In acelasi timp, el a fost acuzat ca a schimbat pledoaria in dosarul lui Liviu Dragnea de la CEDO pentru ca fostul lider PSD sa aiba castig de cauza.

Sursa : www.mediafax.ro