24 mai 2023 - ANI

USR: Sporul de 25% acordat personalului ANI este neconstitutional

Curtea Constituţională a admis miercuri sesizarea pe legea prin care personalul ANI primeşte un spor la salariu de 25%, anunţă USR: „Decizia demontează strategia PSD-PNL de a majora veniturile unor categorii de funcţionari aleşi pe sprânceană”.

,,De sporuri pentru conditii vatamatoare pentru unii functionari ar fi avut bani PSD si PNL. De sporuri pentru complexitatea muncii si suprasolicitare neuropsihica pentru alti functionari, de la ANI, au gasit bani. De cresteri de 50% pentru oamenii lor dintr-o institutie au gasit iar bani, dupa cum s-a vazut marti, cand PSD si PNL au votat cu doua maini majorari de salarii la AFM. De masini de 4,4 miliarde de lei au avut bani. De pensii speciale au avut si au bani. Doar pentru invatatori si profesori nu au bani PSD si PNL", declara deputatul USR Cristian Seidler.

USR a sesizat in luna martie Curtea Constitutionala, alaturi de Forta Dreptei, pe legea PSD-PNL prin care personalul Agentiei Nationale de Integritate primeste spor de pana la 25% pentru suprasolicitare neuropsihica.

,,Ca si in alte situatii, coalitia PSD-PNL a introdus amendamentul de majorare a salariilor pe usa din dos: a luat un proiect de lege care se referea la cu totul altceva (salarizarea directorului de extensie universitara), adoptat deja de Senat, si l-a modificat substantial la Camera Deputatilor. Sesizarea catre Curtea Constitutionala s-a referit, prin urmare, la incalcarea principiului bicameralismului, pe langa incalcarea principiului legalitatii, dat fiind ca masura ca nu a fost justificata si fundamentata de PSD-PNL", se mentioneaza in finalul comunicatului de presa.

Sursa : www.mediafax.ro