01 nov 2018 - ANI

Fostul sef ANI, Horia Georgescu: Am discutat cu George Maior despre dosarul lui Klaus Iohannis

Fostul şef ANI, Horia Georgescu, a declarat pentru MEDIAFAX, că nu ştie dacă ordonanţa de clasare a dosarului care-l viza şi pe Klaus Iohannis s-a aflat sau nu în dosarul de candidatură al lui Augustin Lazăr, însă atunci când cauza a fost deschisă, a discutat cu George Maior despre ea.

,,Procurorul de caz a emis o decizie de clasare care se presupune ca a ajuns intr-un dosar de candidatura, mai departe alte detalii nu va pot spune. Eu va pot spune partea legata de ANI, s-a format dosarul, unde s-a adus sesizarea si unde a fost instrumentat, alte detalii eu nu stiu. Nu stiu daca este adevarat, nici daca nu este adevarat daca a ajuns aceasta rezolutie in dosarul de candidatura sau nu. Vedeti toate partile implicate spun lucruri diferite si nu mai stim pe cine sa credem, a declarat fostul sef al Agentiei Nationale de Integritate, pentru MEDIAFAX.

Potrivit lui Horia Georgescu, despre dosarul lui Klaus Iohannis a discutat si cu fostul sef al SRI, George Maior, insa detaliile au fost oferite in cadrul audierii de la Comisia de control a Serviciului.

,,Cu George Maior am discutat dosarul lui Klaus Iohannis. (...) Am detaliat ce era de detaliat in fata Comisiei de Control a SRI. Este complicat sa dau mai multe detalii pentru ca acea Comisie de Control a SRI urmeaza sa emita un raport in care va clarifica lucrurile sau le va defini si atunci eu nu pot in momentul acesta sa dau declaratii referitoare la chestiuni mai mult sau mai putin delicate pe care le-am spus in cadrul Comisiei", a mai precizat Horia Georgescu.

ANI a transmis, in 2013, o sesizare catre procurori pentru a fi cercetat un posibil conflict de interese ce avea drept obiect semnarea unui proiect cu fonduri europene. Acea sesizare a fost inclusa in dosarul care-l viza si pe presedintele Klaus Iohannis, primar al Sibiului la acel moment. Ordonanta de clasare, semnata de catre procurorul de la PICCJ Cristian Lazar, a fost identificata de catre ministrul Justitiei in dosarul de candidatura al procurorului general Augustin Lazar.

Sursa : www.mediafax.ro