24 mai 2021 - ANI

Fostul director al RATB, gasit incompatibil de Agentia Nationala de Integritate

Fostul director al RATB, actual STB, Adrian Sorin Mihail, a fost găsit incompatibil de ANI, potrivit unui comunicat emis luni de instituţie. În aceeaşi situaţie este şi şeful Secţiei Ginecologie, din cadrul Spitalului de Urgenţă Alexandria, Sorin Dan Chirea.

Agentia Nationala de Integritate (ANI) a sesizat Parchetul de pe langa Judecatoria Buzau cu privire la existenta indiciilor referitoare la savarsirea de catre Sorin Mihail Adrian, a infractiunii de ,,conflict de interese". El a fost director general in cadrul Regiei Autonome de Transport Bucuresti - R.A.T.B (actuala Societate de Transport Bucuresti - S.T.B.). Potrivit ANI, Adrian, in exercitarea atributiilor de serviciu aferente functiei de director general al Regiei Autonome de Transport Bucuresti (fiind suspendat din functia de sef serviciu in cadrul Serviciului Progamare) a indeplinit acte prin care a obtinut direct un folos patrimonial pentru sine, respectiv a semnat Hotararea prin care s-a adoptat incetarea suspendarii din functia de sef serviciu si totodata numirea sa intr-o functie superioara, cea de inginer sef, in cadrul Directiei Exploatare.

Medicul sef al Sectiei Ginecologie din cadrul Spitalului de Urgenta Alexandria, Sorin Dan Chirea, a fost si el gasit in situatie de incompatibilitate. Potrivit ANI, in perioada 1 noiembrie 2017 - 17 februarie 2019, simultan cu functia de sef sectie din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Alexandria a exercitat si functia de administrator in cadrul a doua societati comerciale.

Tot in situatie de incompatibilitate a fost gasit si Constantin Gabriel Gheorghe, fost inspector de munca in cadrul Inspectoratului Teritorial de Munca Buzau. ANI arata ca in perioada 2 septembrie - 25 octombrie 2019 a detinut si exercitat simultan cu functia publica de inspector de munca la Compartimentul Control Securitate si Sanatate in Munca din cadrul Inspectoratului Teritorial de Munca Buzau si functia de director adjunct provizoriu in cadrul Societatii Comerciale ,,Compania de Apa" S.A. Buzau.

Potrivit ANI, persoanele evaluate au fost informate despre declansarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum si drepturile de care beneficiaza - de a fi asistate sau reprezentate de un avocat si de a prezenta date sau informatii pe care le considera necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Constantin Gabriel Gheorghe nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, in exercitarea dreptului la aparare.

Sursa : www.mediafax.ro