14 iul 2020 - ANI

Cine sunt primarii, viceprimarii si consilierii aflati in incompatibilitate sau in conflict de interese. LISTA Agentiei Nationale de Integritate

Agenţia Naţională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate sau conflict de interese administrativ în cazul unui primar, al unul viceprimar şi al mai multor consilieri locali.

Agentia Nationala de Integritate (ANI) a transmis, marti, printr-un comunicat de presa, lista politicienilor si functionarilor care se afla in incompatibilitate sau conflict de interese.

Ogagau Traian, primar al orasului Singeorz - Bai, judetul Bistrita - Nasaud, a fost gasit in conflict de interese administrativ, in conditiile in care in perioada exercitarii functiei de primar, a incheiat in data de 28 martie 2018 un act juridic privind inchirierea unei suprafete de teren aflate in domeniul privat al Orasului Singeorz- Bai intre Primarie si tatal sau, fara sa existe o Hotarare a Consiliului Local privind aprobarea incheierii acestui contract.

Istrate Florentina, viceprimar al comunei Tatulesti, judetul Olt, a fost gasita in incompatibilitate, deoarece in perioada 22 iunie 2016 - 04 septembrie 2017 a detinut si exercitat simultan functia de viceprimar si calitatea de comerciant persoana fizica.

Brebenel Mihai Stefan, consilier local in comuna Dobroesti, judetul Ilfov, a fost gasit in conflict de interese administrativ, deoarece in calitate de consilier local a participat la deliberarea si adoptarea Hotararii Consiliului Local din data de 28 februarie 2019, respectiv a proiectului de hotarare privind aprobarea documentatiei de urbanism faza PUD - construire condominium 16 unitati locative, al carui beneficiar este o societate comerciala, in cadrul careia mama persoanei evaluate detine calitatea de asociat si administrator.

Pindichi Dan, consilier local al orasului Ovidiu, judetul Constanta, a fost gasit in incompatibilitate, dupa ce in perioada 04 iulie 2017 - 05 iulie 2019 a exercitat simultan functia de consilier local si calitatea de angajat cu contract individual de munca in cadrul aparatului de specialitate al primarului.

In incompatibilitate a fost gasit si Horonceanu Alexandru, consilier local in comunei Parjol, judetul Bacau, deoarece incepand cu data de 25 iunie 2016 detine si exercita simultan functia de consilier local si calitatea de angajat cu contract individual de munca in cadrul aparatului de specialitate al primarului.

Cioara Nicoleta, consilier local in comuna Ciuruleasa, judetul Alba, a fost gasita in incompatibilitate, pentru ca in perioada 24 iunie 2016 - 09 octombrie 2017 a detinut si exercitat simultan functia de consilier local si calitatea de angajat cu contract individual de munca in cadrul aparatului de specialitate al primarului.

Tudor Stefan, consilier local in Dobresti, judetul Arges, este si el banuit de incompatibilitate, deoarece in exercitarea actualului mandat de consilier local, o societate comerciala in cadrul careia fiul persoanei evaluate indeplinea functia de administrator, a incheiat in data de 12 mai 2017 un contract de prestari servicii cu Primaria comunei Dobresti.

De incompatibilitate e banuit si Morariu Marin, fost consilier local in Cugir, judetul Alba, deoarece in perioada 15 septembrie 2017 - 17 ianuarie 2020 a detinut si exercitat simultan functia de consilier local si pe cea de director general in cadrul unei societati comerciale de interes national, avand ca actionar Statul Roman reprezentat prin Ministerul Economiei si Comertului.

Musca Mihaela, functionar public in Consiliul Judetean Botosani - Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, este banuita si incompatibilitate, intrucat in perioada 2014 - 2020 a detinut si exercitat simultan functia publica de consilier in cadrul Consiliului Judetean Botosani - Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului si functia de psiholog cu drept de libera practica in cadrul unui cabinet individual.

In cazul lui Nemes Ilie, functionar public la Primaria Calimanesti, judetul Valcea, a fost sesizat Parchetul de pe langa Judecatoria Brezoi, pentru ca in calitate de membru al Comisiei de receptie a semnat procesul verbal de receptie al lucrarii ,,Campus Scolar la G.S.E.A.S. Calimanesti", din data de 15 iulie 2016, avand un interes de natura patrimoniala pentru sotia acestuia, in calitate de diriginte de santier.

De asemenea, Agentia Nationala de Integritate a sesizat Parchetul de pe langa Judecatoria Sibiu, cu privire la posibila incalcare de catre Popescu Silviu Gheorghe, manager de proiect in cadrul Agentiei pentru Protectia Mediului Sibiu, judetul Sibiu, dupa ce a semnat si avizat documente emise de o persoana fizica autorizata, al carui titular este sotia acestuia, avand un interes de natura patrimoniala in valoare de 61.638,64 lei.

Totodata, Sandulescu Nicolae, fost sef laborator Radiologie si Imagistica Medicala in cadrul Spitalului General C.F. Ploiesti, judetul Prahova, a fost gasit in incompatibilitate, deoarece in perioada 22 noiembrie 2016 - 01 februarie 2018 a exercitat simultan functia de sef laborator in cadrul Spitalului General C.F. Ploiesti si calitatea de administrator in cadrul unei societati comerciale.

Sursa : www.mediafax.ro