21 mai 2018 - ANI

Carmen Harau, dupa ce a fost acuzata de incompabilitate: Demersul ANI va fi demontat in instanta

Senatorul PNL Elenora-Carmen Hărău a transmis, luni, că este nevinovată, declaraţiile venind în contextul în care Agenţia Naţională de Integritate ( ANI) a acuzat-o că s-a aflat în stare de incompatibilitate.

''Calitatea de cenzor supleant la SC Ameritech SA, la care ANI face referire cum ca ar determina incompatibilitatea senatoarei, a fost exercitata de Carmen Harau in perioada 02.10.2006 - 02.10.2009. La data la care Eleonara - Carmen Harau a devenit parlamentar, respectiv 20 decembrie 2012, mandatul de cenzor supleant la SC Ameritech SA expirase de mai mult de trei ani, motiv din care aceasta calitate nu figureaza in declaratia de interese a deputatului Harau, in mandatul trecut, nici a senatorului Harau in acest mandat. Consideram ca demersul ANI nu are sustinere probatorie si va fi demontat in instanta, fara dificultate, dupa modelul numeroaselor cazuri care s-au dovedit a fi superficial instrumentate de catre aceasta institutie'', se precizeaza intr-un comunicat de presa remis de MEDIAFAX.

Carmen Harau a fost invitata la sediul ANI in urma cu un an, unde s-a prezentat fara avocat si a aratat ca documentele din dosar nu demonstreaza incompatibilitatea.

''Mentionam ca senatorul a fost invitat la sediul ANI, cu cca. un an in urma, pentru a i se aduce la cunostinta ca s-a facut un denunt impotriva sa, ocazie cu care i-a fost pus la dispozitie, spre studiu, un dosar cu sute de pagini care cuprindeau, in sustinerea denuntului, certificate constatatoare ale companiilor unde Eleonora - Carmen Harau este actionar, copii dupa numeroase contracte comerciale ale firmelor, dupa contracte de munca ale acesteia etc. Harau s-a prezentat fara avocat si a formulat opinia potrivit careia documentele din dosar nu sustin acuzatiile de incompatibilitate. Ulterior, ANI nu a mai cerut alte precizari'', se mai arata in comunicat.

ANI a anuntat, vineri, ca a sesizat Parchetul in legatura cu starea de incompatibilitate in care s-ar fi aflat senatorul PNL Eleonora Harau, mentionand ca parlamentarul ar fi detinut simultan calitatea de deputat si functia de cenzor supleant la Ameritech SA, fara a mentiona acest lucru in declaratiile de interese.

"Agentia Nationala de Integritate a constatat faptul ca Harau Eleonora-Carmen s-a aflat in stare de incompatibilitate in perioada 20 decembrie 2012 - 21 decembrie 2016, intrucat a detinut simultan calitatea de deputat si functia de cenzor supleant la Ameritech SA. De asemenea ,Harau Eleonora-Carmen s-a aflat in incompatibilitate si in perioada 21 decembrie 2016 - 05 mai 2017, intrucat a detinut simultan calitatea de senator si functia de cenzor supleant la aceeasi societate comerciala", transmite ANI.

Sursa : www.mediafax.ro