28 iul 2022 - ANI

Averi nejustificate de peste 1,3 milioane de lei descoperite de ANI la mai multi politisti

Agenţia Naţionala de Integritate (ANI) a descoperit averi nejustificate de peste 1,3 milioane de lei la mai mulţi poliţişti, dintre care diferenţe nejustificate de peste 340.000 lei la fostul şef al Poliţiei Constanţa.

Conform unui comunicat transmis catre MEDIAFAX, Agentia Nationala de Integritate a constatat existenta unei diferente nejustificate in cuantum de 111.593 lei intre averea dobandita si veniturile realizate de catre Ciprian Decean, functionar public cu statut special in cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane - Brigada de Combatere a Criminalitatii Organizate Alba Iulia. ANI a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curtii de Apel Alba Iulia, pentru inceperea controlului cu privire la modificarile patrimoniale intervenite si veniturile realizate.

Averi nejustificate au fost gasite si in cazul lui Gheorghe Butur, functionar public cu statut special - agent de politie in cadrul Inspectoratului Judetean de Politie Cluj - Politia Gherla. ANI a constatat existenta unei diferente nejustificate in cuantum de 454.614 lei intre averea dobandita si veniturile realizate. ANI a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curtii de Apel Cluj, in vederea inceperii actiunii de control cu privire la modificarile patrimoniale intervenite si veniturile realizate de catre acesta.

Totodata, Agentia Nationala de Integritate a constatat existenta unei diferente nejustificate in cuantum de 344.132 lei intre averea dobandita si veniturile realizate de catre Constantin Dancu, fost inspector sef al Inspectoratului de Politie Judetean Constanta. ANI a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curtii de Apel Constanta.

In cazul lui Ion Doinel Lefter, functionar public la Politia Locala Sector 2, ANI a constatat existenta unei diferente nejustificate in cuantum de 445.632,3 lei intre averea dobandita si veniturile realizate si a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curtii de Apel Bucuresti.

Sursa : www.mediafax.ro