24 mai 2018 - Penitenciare

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor cere demiterea ministrului Justitiei Tudorel Toader: "A incercat si incearca sa ascunda efectele negative ale recursului compensatoriu, o gratiere mascata, de care au beneficiat deja cateva mii de infractori"

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor, condusa de Sorin Dumitrascu, cere demiterea lui Tudorel Toader (foto) din functia de ministru al Justitiei. FSANP il acuza pe Tudorel Toader ca submineaza penitenciarele si ca in mandatul sau de ministru al Justitiei, pana in acest moment, s-a dovedit incapabil sa gestioneze sistemul penitenciar, refuzand in mod constant dialogul cu reprezentatii ANP.

Presedintele Federatiei Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor sustine totodata ca ministrul Justitiei, Tudorel Toader, incerca sa ascunda un dezastru care a facut posibil ca in prezent mii de infractori sa se afle in libertate "sub pretextul unei imbunatatiri a conditiilor din penitenciare care nu se realizeza decat la nivel declarativ".

Mai exact, sustine Sorin Dumitrascu de la Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor, Tudorel Toader "a incercat si incearca sa ascunda efectele negative ale recursului compensatoriu, o gratiere mascata, de care au beneficiat deja cateva mii de infractori, care deja au inceput sa revina in penitenciare".

Pentru a vedea continuarea îți trebuie un cont pe site și un abonament valid.

Sursa : www.juri.ro

Daca ai deja un abonament, te poti autentifica mai jos:

Am uitat parola

Atentie: Acest articol este destinat exclusiv abonatilor MonitorulJustitiei.ro. Utilizatorii pot descarca si tipari continut de pe acest site doar in pentru uzul personal sau fara scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de catre Legea nr. 8/1996, cu modificarile si completarile ulterioare - privind dreptul de autor si drepturile conexe.

Penitenciare

FSANP ii raspunde lui Liviu Dragnea, care si-a cerut scuze miilor de detinuti pentru abuz in serviciu
23 iun 2018 - Penitenciare

"Domnul Liviu Dragnea, presedinte al Camerei Deputatilor si recent condamnat la 3 ani si 6 luni de inchisoare cu executare pentru infractiuni de abuz in serviciu, a declarat ca isi cere . Nu comentam constructia frazei, emotia momentului explica scaparile, dar, pentru conformitate, precizam ca in penitenciarele romanesti, la 30 ianuarie 2018, se aflau in detentie exact 73 de condamnati la pedepse cu inchisoarea intre 2 si 5 ani pentru infractiunea de abuz in serviciu. Aceasta cifra...

Federatiei Sindicatelor din Penitenciare, raspuns pentru Liviu Dragnea: In penitenciare erau 73 de persoane pentru abuz in serviciu, nu mii
23 iun 2018 - Penitenciare

"Domnul Liviu Dragnea, presedinte al Camerei Deputatilor si recent condamnat la 3 ani si 6 luni de inchisoare cu executare pentru infractiuni de abuz in serviciu, a declarat ca isi cere <iertare de la miile de romani, care unii stau in puscarie pe un articol neconstitutional, altii sunt tarati prin tribunale pe baza acelorasi articole sovietice (...)>. Nu comentam constructia frazei, emotia momentului explica scaparile, dar, pentru conformitate, precizam ca in penitenciarele...

Tudorel Toader, vizita la Curtea de Apel Suceava si la Penitenciarul Botosani
23 iun 2018 - Curţi de Apel

,,Astazi, 23 iunie 2018, zi de sambata, voi vizita Curtea de Apel Suceava si Penitenciarul Botosani. Am in vedere identificarea posibilei locatii unde urmeaza sa fie amplasata arhiva aferenta instantelor si parchetelor de pe raza de competenta a Curtii de Apel Suceava", a scris Tudorel Toader pe pagina sa de Facebook.

Tudorel Toader viziteaza Curtea de Apel si Penitenciarul din Iasi. Va cauta un spatiu pentru arhiva
22 iun 2018 - Curţi de Apel

,,Astazi, 22 iunie 2018, voi vizita Curtea de Apel Iasi si Penitenciarul Iasi. Am in vedere identificarea posibilei locatii unde urmeaza sa fie amplasata arhiva aferenta instantelor si parchetelor arondate!", a scris Tudorel Toader pe Facebook.

Mormintele detinutilor politici morti in penitenciarul Targu Ocna, cautate
07 iun 2018 - Penitenciare

Reprezentantii IICCMER au inceput joi cercetarile pentru identificarea cadavrelor detinutilor politici care au decedat in Penitenciarul Targu Ocna, din judetul Bacau. ,,Prin aceasta campanie, care este la a treia editie, incercam sa aducem o reparatie morala detinutilor politici care au decedat in sistemul penitenciar din perioada comunista. Fie ca este vorba despre persoane care au fost impuscate fara un proces echitabil, fie ca au fost executate in urma unor sentinte...